Moordspel spelregels

Moordspel

Een moordspel is een vooropgezet spel waarbij er een moord is gepleegd en de aanwezige gasten moeten proberen de moord op te lossen. Een moordspel is een leuke manier om met vrienden of collega’s een spannende avond op een ontspannen manier door te brengen. Erg geschikt als themafeest of bedrijfsfeest.

Maar zoals bij elk spel zijn er ook bij een moordspel spelregels. Volg je de spelregels van het moordspel niet op dan is de kans groot dat je verliest of zelfs het spel saboteert…! Dat zou jammer zijn, toch!?

Hieronder de spelregels van een moordspel:

1 Wees respectvol. Het is een spel maar wel over een serieus thema. Heb plezier maar wees je beducht dat het thema gevoelig kan liggen. Ga er smaakvol mee om.

2 Speel nooit jezelf. Als je jezelf speelt met bijvoorbeeld je collega’s kan het voor sommigen lastig zijn spel en echt te onderscheiden. Opmerkingen als: “Dat is echt een sloerie” kunnen dan ineens een nare bijsmaak krijgen. Om dit te voorkomen speel je altijd een rol in het moordspel. Dan is duidelijk dat het een om een spel gaat.

3 Verkleed jezelf in je rol. Het zal je helpen je rol in het moordspel goed te spelen en zal de feestvreugde verhogen.

4 Houd je aan het spel. Het moordspel is een zorgvuldig bedachte puzzel die je op één manier kan oplossen. Als je dingen in het moordspel gaat wijzigen kan het zijn dat de moord niet meer op te lossen is.

5 Let op de feiten en laat je niet afleiden. Een moord draait vaak om 3 dingen: alibi, motief en link met de plaats delict. Daar moet jij je op focussen en de rest is afleiding.

6 Check beweringen. Je zal niet de eerste zijn die zich laat voorliegen, checken dus!