Spelregels Poker

Poker

 

Poker is op dit moment hoogst waarschijnlijk een van de meest populaire kaartspel ter wereld. Wat maakt Texas Hold’em nou zo speciaal? De eenvoudige spelregels, maar ook de verschillende manieren hoe het gespeeld kan worden. Daarom zullen de regels van Texas Hold’em beschreven, wat toch wel de populairste vorm van pokeren is. 

Aantal spelers: 2-10
Benodigdheden: 52 kaarten en fishes onderverdeeld in waarden

Spelregels:

Start

Onderling moet beslist worden wie de dealer is en als er niet word uitgekomen zal met de hoogste kaart worden beslist wie de dealer is. De dealer deelt elke speler twee gesloten kaarten, beginnend bij de small blind en eindigend bij de button. Vooraf moet er afgesproken worden wat de inzet is. De speler links van de small blind zet de big blind in, wat 2x de small blind is

Blinds

Bij dit pokerspel is de speler links van de dealer is de blind en dient vooraf er gespeeld gaat worden een vooraf afgesproken bedrag op tafel te leggen. De hoogte van de blinds is afhankelijk van de limiet waar om gespeeld wordt. De grote blind geldt als minimale inzet voor de andere spelers.

Inzetten

De speler links naast de big blind is de eerste speler die het eerst mag speler. Hij heeft drie keuzes:

Call: is meegaan met de inzet de inzet van de vorige speler.

Raisen: is de inzet verhogen van de vorige speler.

Folden: Wanneer een speler fold dan doet hij de ronde niet meer mee. De kaarten worden direct gesloten teruggegeven aan de dealer.

Welke kaarten je krijgt zal de strategie van de rest van je ronde bepalen. De volgende speler moet weer inspelen op de inzet van de speler voor hem. Dit gaat door tot iedereen zijn inzet heeft geplaatst en de hoogte van de inzet bepaalt is. Als een speler beslist om niet meer te spelen kan deze natuurlijk altijd folden. Hij zal niet meer meedoen aan deze ronde en zal zijn kaarten gesloten terug geven aan de dealer

Flop

De dealer draait één kaart gesloten om (burncard) en legt drie kaarten open op tafel (de ‘flop’). Iedere speler die mee is gegaan naar deze tweede ronde heeft nu vijf kaarten om een combinatie mee te maken, namelijk de drie kaarten van de flop, en de twee kaarten in zijn hand. De speler links van de dealer is nu aan zet. Hij heeft nu drie opties:

Bet:        De bet plaatsen is de inzet bepalen voor deze ronde
Check: Checken is spelen zonder inzet
Fold:      Net zoals in de eerste ronde kan de speler folden. Maar aangezien er ook gecheckt kan worden, is dit natuurlijk beter om te doen mits er een speler voor hem niet heeft gebet.

Wanneer de eerste speler checkt, hebben de andere spelers ook de mogelijkheid om te checken. Een volgende speler kan ook een inzet plaatsen nadat er gecheckt is, waardoor iedere speler de mogelijkheid krijgt om hier op mee te gaan. Dit gaat door tot iedereen een gelijke inzet geplaatst heeft. Dan volgt de derde inzetronde
Het is ook mogelijk dat er een speler een bet heeft geplaatst, of er is geraisd, en er gaat niemand verder met hem mee. De ronde is dan gewonnen door deze speler. Hij krijgt dus de pot.

De Turn

De dealer legt weer een kaart gesloten naast de deelstapel (burncard) en legt vervolgens één kaart naast de flop. Dit is de Turn . Alle actieve spelers hebben zo nog een kaart om een combinatie van vijf kaarten te maken. Deze ronde wordt verder hetzelfde gespeeld als de flop.

River

De dealer legt weer een kaart gesloten naast de deelstapel (burncard) en legt de laatste kaart open op tafel. Dit is de River. De laatste ronde wordt ook gespeeld als de vorige twee. Na deze ronde volgt . Alle spelers laten hier hun kaarten zien. De speler met de hoogste vijf kaarten wint de pot. De laagste twee kaarten tellen dus niet mee. Het is mogelijk dat twee spelers een even hoge kaartencombinatie hebben. Dan wordt de pot opgesplitst. (split pot)

Hierna wordt de volgende ronde gespeeld. De dealers-button wordt één plaatst naar links geplaatst waardoor de rollen elke ronde één plaats opschuiven.

Waarden van Handcombinaties

Handwaarden