Spelregels Uno Stacko

Uno Stacko

 

Jenga is door Mattel in een nieuw jasje gestopt en de stenen Uno-kleuren gegeven. Het doel van het spel is (probeer de toren niet na jouw beurt te Uno-  Stackodoen vallen-)nog niet gewijzigd. Alleen werd door toevoeging van de bekende kaartsymbolen een nieuwe dynamiek toegevoegd. De speler kan niet meer zomaar om het even welke blok kiezen die hij bovenop de stapel wil leggen. Wie aan de beurt komt moet steeds een steen zoeken die ofwel dezelfde kleur ofwel hetzelfde cijfer bevat.

Na een actiesteen moet deze speler bovendien de gevolgen van die actie dragen. Ofwel moet hij een beurt overslaan (wat in dit spel niet echt een nadeel hoeft te zijn…), ofwel heeft hij een dubbele beurt en moet an twee stenen van de laatst gespeelde kleur verplaatsen. Ook kan hier de actie ‘van richting veranderen gekozen worden. De vier paarse jokerstenen mogen door alle spelers op nagenoeg elk moment gekozen worden. Ook nu moet de speler aan beurt de nieuwe kleur opgeven.
Wie een fout maakt tegen een of andere regel kan nadat een tegenspeler ‘uno’ roept verplicht worden om een dubbele beurt te spelen… waardoor de kans weer groter wordt dat de toren bij hem zal kantelen.

 

Veel speelplezier

namens Spelregels.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *