Spelregels Hotel

Tip: Lees ook eens de roulette tips

Hotel

Doel van het Spel:

Een rijke Hotelmagnaat worden: Hotels bouwen, gasten verwelkomen en zo lang mogelijk houden tot ze de rekening niet meer kunnen betalen. De speler die als laatste overblijft is de winnaar!

Hotels:

In dit spel zijn de volgende Hotels:hotel

 • Royal……………………..4 gebouwen
 • Safari………………………3 gebouwen
 • Fujiyama…………………3 gebouwen
 • Taj Mahal…………………3 gebouwen
 • Boomerang………………1 gebouw
 • L’Etoile…………………….5 gebouwen
 • Waikiki…………………….5 gebouwen
 • President………………….4 gebouwen
 • Stadhuis…………………..1 gebouw
 • Bank………………………..1 gebouw

Voorbereiding:

Kies één speler om de bank te beheren en de eigendomsbewijzen. Hij geeft alle spelers E 12.000,-
1 van E5000,-     5 van E 1000,-
3 van E500,-        4 van E 100,-
2 van E 50,-

Alle spelere kiezen een auto en zetten deze op het startvakje. De jongste speler mag beginnen en het spel gaat verder met de wijzers van de klok mee.

Spelregels in het kort:

 1. Koop de grond
 2. Zorg dat je een bouwvergunning krijgt( door middel van een speciale dobbelsteen) om te mogen bouwen
 3. Zet het hoofdgebouw neer met de naam van het hotel (en als je wilt ook 1 of meer bijgebouwen)
 4. Koop entrees zodat je kosten voor het verblijf kunt vragen en/of  vraag extra bouwvergunning om extra uitbreidingen te kunnen bouwen.
 5. Voeg recreatie mogelijkheden toe (geen bouwvergunning voor nodig)
 6. Koop indien nodig nog meer entrees

Het Spel:

Als je aan de beurt bent gooi je de gewone dobbelsteen en ga je de het gegooide aantal ogen vooruit. Je mag niet op een vakje komen waar al een auto staat. Mocht dit het geval zijn ga je naar het eerstvolgende lege vakje.

Er zijn verschillende vakjes

 • Een koopvakje: Je mag grond kopen aangrenzend aan EEN zijde van dit vakje. Vraag aan de bank of je de eigendomsbewijs mag bekijken, en als je besluit dat je de grond kan betalen betaal je de grondprijs aan de bank en hou je het eigendomsbewijs.
 • De Bank: Elke keer als je de gele lijn van dit vakje passeert ontvang je E2000
 • Stadhuis: Elke keer als je de gele lijn van het Stadhuis passeert mag je een entree kopen voor ELK hotel dat je bezit. Op voorwaarde dat het Hoofdgebouw al gebouwd is. Een Hotel mag zoveel entrees hebben als je wilt, maar er mag maar 1 entree per hotel per ronde gekocht worden.Betaal de op de eigendomsbewijs  vermelde prijs voor een entree en plaats ze aan de zijkant van de vakjes aangrenzend aan de jouw hotelgrond. Er mogen niet twee entrees (ook niet van de tegenstander) tegenover elkaar staan in dezelfde vak. Ook mag er niet gebouwd worden op de grijze vakjes.
 • Een gratis entree: Als je op dit vakje komt mag je een gratis entree toevoegen aan je hotels (mits het hoofdgebouw er staat)
 • Een gratis bouwfase: Als je hier terecht komt mag je het hoofdgebouw op een van je bezittingen plaatsen of een bijgebouw plaatsen of recreatie mogelijkheden plaatsen bij je hotel in aanbouw.

Recreatie mogelijkheden:

Als je je hotel hebt afgebouwd mag je in de volgende beurten de bijbehorende recreatiemogelijkheden toevoegen. Je hebt geen bouwvergunning nodig. Je betaald de prijs aan de bank en plaatst de recreatie mogelijkheid op je spelbord.

Kosten voor verblijf betalen:

Als je op een vakje komt met een hotel-entree van een andere speler moet je betalen voor het verblijf in dit hotel. Je moet dan de gewone dobbelsteen gooien om te bepalen hoeveel nachten je hier verblijft. Aan de hand hiervan en aan de hand van het aantal sterren betaal je de prijs die op de eigendomsbewijs staat voor verblijf. Bij de volgende beurt vervolg je gewoon weer het spel en gooi je de dobbelsteen om je auto te verplaatsen.

 

Opletten geblazen:

Je moet zelf opletten of iemand op je hotel entrees komt en verblijfkosten moet betalen. Als de volgende speler zijn dobbelsteen heeft gegooid kan je niet meer om het verschuldigde bedrag vragen. Dit geldt ook als je voorbij de Bank bent geweest en vergeet de E2000 te vragen en natuurlijk ook bij het Stadhuis.

Een zes gooien:

Wie een 6 gooit mag(na afhandeling van zaken van je worp) nog een keer gooien.

Veilen:

Als een speler niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen worden zijn bezittingen geveild. Bezittingen zullen gaan naar de hoogste bieder. Deze krijgt de grond of hotel zoals het erbij staat en ontvangt het eigendomsbewijs. Je mag niet losse onderdelen verkopen. Je moet na ontvangst van het geld gelijk je schuld afbetalen, zelfs als je daardoor failliet gaat en je niet meer het spel kan vervolgen. Als je een bouwvergunning krijgt en je komt erachter dat je de bouwkosten niet kan betalen mag je de bouwvergunning ook veilen. Als je het verkoopt hoef je niet te betalen voor de bouwvergunning.

Als er twee spelers over zijn:

Als er 2 spelers zijn overgebleven mogen deze alleen nog maar leven van de inkomsten van hun hotels. Er mag geen E2000 van de bank meer worden ontvangen als deze wordt gepasseerd.

Winnaar:

De speler die als laatste overblijft, alle hotels bezit van de andere spelers. Wint het spel

Veel Speelplezier

Namens spelregels.info

Een gedachte over “Spelregels Hotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *