Bordspellen

Bordspellen

Bordspellen zijn al eeuwen oud. Het eerste bordspel stamt uit de tijd van meer dan 7000 jaar terug, het zou gaan over een ingelegd bordspel dat gevonden is in UR, Iran. Veel spellen zijn in die tijd in tombes gevonden. In de tijd van de Oude Egyptenaren werd het schaakspel al gespeeld. Dit noemt men dan ook het oudste bordspel. Er zijn wel wijzigingen aangebracht in de spelregels, maar het heeft nog steeds hetzelfde doel.

De bordspellen van vroeger worden nu veelal online aangeboden. Het gaat hierbij om spellen die op een bord worden gespeeld, hierbij zijn hulpmiddelen aanwezig zoals stenen, fiches of stukken. Er kan dan ook een onderscheid worden gemaakt bij verschillende bordspellen. Er zijn klassieke bordspellen, hierbij kan er gedacht worden aan dammen, ganzenbord en schaken, maar er zijn ook designer bordspellen, voorbeelden hiervan zijn Kolonisten van Catan, Abolone en Carcassone. Er zijn ook gezelschapsspelen, deze worden erg vaak gespeeld in gezinnen. Voorbeelden hiervan zijn Hotel en Monopoly. De spelregels van een bordspel zijn van groot belang. Daarom kun je hier een lijst vinden van de spelregels die hier online staan. Je vindt hier de o.a. spelregels van:

 

En natuurlijk nog veel meer……… Klik hier voor het complete aanbod van spelregels.info

 

Lees de spelregels even rustig door of print ze uit en speel het spel maar eens aan de hand van de regels. Als je de regels eenmaal kent dan heb je ze niet meer nodig. Als je het spel regelmatig speelt dan maak je jezelf de regels eigen en kun je samen genieten van de tijd samen en de gezelligheid die de bordspellen met zich meebrengen.